Visszalépés

Szellőztetési rendszerek

Mivel ablakaink légmentesen zárnak, előírásszerűen szükséges a szellőzőrendszer használata, legfőbbképpen nyílt égésterű gázkészülékekhez.

REHAU Air Comfort - az egészséges beltéri klímáért

A modern, fokozott szigetelésű építésmód épületeinket légzáróvá teszi. Ezáltal az energiaköltségek jelentősen csökkennek, viszont elégtelen szellőztetés esetén a magas páratartalom kedvez a penészgombák megjelenésének és egyéb épületkárok kialakulásának. A REHAU szellőztetési megoldások gondoskodnak a rendszeres légcseréről, az egészséges beltéri klímáról, s hosszútávon biztosítják az ingatlan értéktartását.

Tulajdonságok:

Design:

Felhasználási területek:

Előnyök:

Vissza a tetejére


AERECO

Miért fontos a szellőzés? - Életritmusunkhoz igazodó szellőzés

Életünk legnagyobb részét, közel 90%-át épületekben töltjük. Otthonunk, a munkahelyünk, az iskola, az óvoda mind-mind zárt tér, amelyek levegőjét naponta hosszabb időn keresztül lélegezzük be.

Világszerte számos tanulmány kimutatta, hogy lakótereinkben sokféle szennyező anyag (festékek, ragasztók, ablaktisztítók, laminált padló bevonata, tisztítószerek, illatosítók, parfümök stb. ) a szabványos előírásoknál, vagy a WHO ajánlásainál sokkal nagyobb koncentrációban van jelen, különösen akkor, ha a szellőzés nem működik kielégítően.

Épületeink belső levegőjében a CO2 jelenlétét elsősorban az emberi kilégzésnek tulajdoníthatjuk, tanulmányok szerint keletkezését legtöbb esetben pára felszabadulása is kíséri. Egy ember átlagosan 19 liter/óra CO2-t bocsát ki a légzése által, amelyet szellőztetéssel el kell távolítani a lakótereinkből. Az energiatudatosság jegyében tökéletes hőszigeteléssel látjuk el épületeinket és korszerű, fokozott légzárású nyílászárókat alkalmazunk. Ezáltal egy egészen más életkörnyezet alakul ki, mert az épületek bedobozolásával egyidejűleg meggátoljuk a természetes légcserét is.

Szellőzés hiányában a lakásban termelődő pára és egyéb, a lakásban termelődő szennyező anyagok sem tudnak eltávozni a helyiségekből, amely a párásodás, penészedés problémájához vezet.
A gyakori szellőztetés megoldást jelenthet, de ha kiengedjük a meleget az ablakon, akkor mi értelme a vastag hőszigetelésnek, és a légtömör, jól szigetelt nyílászáróknak?

A korszerű, energiatakarékos szellőzési rendszerek, legyen szó akár a páraszabályozott, akár a hővisszanyerős szellőztetésről tökéletesen alkalmazkodnak mindennapi életünkhöz és az épületben végzett tevékenységhez igazodva, észrevétlenül gondoskodnak arról, hogy mindig a szükséges mennyiségű friss levegő legyen otthonunkban, ugyanakkor megkímélnek az ablaknyitás okozta fölösleges szellőzési hőveszteségtől.

Társaságunk az Aereco Légtechnika Kft. elkötelezett híve az egészséges lakókörnyezet megteremtésének. Nap, mint nap azért dolgozunk, hogy az épületekben szellőzési megoldásainkkal egy komfortosabb, élhetőbb lakókörnyezetet biztosítsunk.

Bízunk abban, hogy megoldásaink segítségére lesznek, hogy megvalósítsa otthona, családi háza vagy társasházi lakása optimális szellőzését.

Termékeink:

Legolcsóbb, általános termékünk: EMM 916

Jellemzők:

AZ EMM légbevezetők a higroszabályozású szellőzési rendszer elengedhetetlen részei. Kétféle légáramlással szerelhetők, 3 standard színben elérhetők. Az egyszerű és strapabíró kialakításukkal már sok ország piacán bizonyítottak. Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

Higroszabályozás: a légszállítást a belső relatív páratartalom szerint szabályozza
Hangcsillapítás: alapesetben Dn,e,w=33 dB, akusztikus esővédővel (AEA 833) Dn,e,w=37 dB
Egyszerű karbantartás: beszabályozás nem szükséges, csak éves portalanítást igényel
Légáram iránya: függőleges, vagy ferde. 
A nyílászáró és a födém elhelyezkedése szerint tetszőlegesen szerelhető

Minden esetre

Az EMM légbevezetőkön beérkező levegő iránya attól függ, hogy a talapzatát a két lehetőség közül, hogyan szerelik fel. Így a légáram iránya a födém elhelyezkedésétől és a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható.

Kézi záróretesz szélsőséges hideg esetére

Záróretesszel ellátott típusok is választhatók, melyeknél a szabályozózsalu manuálisan a zárt (minimum) állásban rögzíthető, hogy szélsőségesen hideg és szeles téli időben megakadályozzuk a túlzott légcserét.

Gázkészülékekhez is

A nem lezárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

Visszalépés a tetejére

Piróth Ablakgyártó Kft. Tököl, Csépi út 221.
|| Tel: 24/496-862 ||
E-mail: info@piroth.hu